Μια επίσκεψη χίλια συναισθήματα!

Μια επίσκεψη στη Φιλοσοφική Σχολή του Ε.Κ.Π.Α., σε έναν χώρο παιδείας, αισθητικής, ορόσημο κουλτούρας, επιστημοσύνης και διαχρονικής σπουδαιότητας των ανθρωπιστικών σπουδών.

Μια επίσκεψη στο ‘’χθες’’, το ανεπανάληπτο ‘’χθες’’ και στο ‘’σήμερα’’, το εντυπωσιακό ‘’σήμερα’’.

Μια περιήγηση στα αμφιθέατρα της Σχολής που παρ΄όλα τα σημάδια της παρακμής απηχούν ακόμα το μοναδικό φως των σπουδαίων πεφωτισμένων ανθρώπων που δίδαξαν και διδάχθηκαν, που πρωτοστάτησαν στα εκπαιδευτικά δρώμενα της χώρας μας.

Μια παρακολούθηση ενός μοναδικού μαθήματος από μια σπουδαία Ιστορικό και Συγγραφέα, την κα. Μαρία Ευθυμίου που θύμισε στους μαθητές μας και σε εμάς τι εστί ‘’εκπαιδευτικός’’, ‘’καταρτισμένος επιστήμονας’’, ‘’παιδαγωγός’’, και όχι μόνο μας μετέδωσε το πάθος της και την αγάπη της για την ιστορική γνώση, αλλά μας ενέπνευσε την ελπίδα στη δύναμη των ανθρώπων που υπηρετούν το παιδαγωγικό ιδεώδες.

Μια περιδιάβαση στο ‘’σήμερα’’, στις μοναδικές και απαράμιλλης αισθητικής εγκαταστάσεις της Βιβλιοθήκης της Φιλοσοφικής Σχολής που στεγάζεται σε ένα υπερσύγχρονο κτήριο 7.500 τ.μ. και στελεχώνεται από ανθρώπους φιλοξενίας, πρόθυμους να μεταδώσουν την αγάπη τους για τα βιβλία σε όλους – φοιτητές και επισκέπτες.

Μια επίσκεψη μοναδική, που μετουσιώθηκε σε σκίρτημα ψυχής και συνεπήρε όλα μας τα παιδιά, και εμάς μαζί, και μας έκανε όχι μόνο να νιώσουμε άξιοι και περήφανοι για τη χώρα μας, αλλά και να ανατροφοδοτήσουμε την πίστη μας στη σπουδαιότητα της παιδείας, της καλλιέργειας, της Γνώσης!